دشمن در تاریکی توطئه می کند و ما همه گی از تاریکی می ترسیم!
٢٩ جدی (دی) ١٣٨٩
این حادثه مامون را عقب نخواهد زد!
حادثهء تیزاب پاشی بر روی رزاق مامون نویسنده و خبر نگار شناخته شدهء کشور، همه گان را غافلگیر ساخته است. در نوع خود این نخستین حادثه یی است که یک نویسنده در افغانستان این گونه مورد حمله قرار می گیرد.
این حادثه همه جامعهء فرهنگی افغانستان را تکان داده است. من می پندارم که ظاهراً مهاجم هدف از بین بردن مامون را نداشته ؛ بلکه برنامه چنین بوده است تا چشم های او را از او بگیرند.
این امر می توانست دو نتیجه را در پی داشته باشد. نخست این که مامون از نوشتن باز می ماند، دو دیگر این که او در تمام عمر مردی می بود، زمین گیر، از پانشسته و گرسنه. خدای من زمینگیری و گرسنه گی چه درد برزگیست! در کشوری که غم نان بزرگترین دغدغهء فرهنگیانش را می سازد، نویسندهء نابینای آن چه گونه می تواند گردونهء سنگین زنده گی را به پیش براند. شاید آن ها خواسته بودند تا با این اقدام اهرمنی خویش مامون را در تمام عمر شکنجه کنند.
چشم های مامون آسیب ندیده اند، جای شکر و شادمانیست. خواست خداوند چنین بوده که در هنگام حادثه مامون آن عینک های سیاه دودی اش را در چشم داشت و این عینک مانع آن گردید تا قطره های تیزاب درچشمای او نفوذ کند.
من با شناختی که از مامون دارم این حادثه او را عقب نمی زند،او بار دیگر به میدان می آید واین بار باجدیت و سرسختی بیشتر ازگذشته خواهد نوشت.
دشمن به هدف سیاه خود نرسیده است که تا باد چنین بادا! و اما باید هشیار بود که این هنوز پایان کار نیست. حادثه از مامون آغاز شده است. مامون نخستین است نه فرجامین. دشمن در تاریکی توطئه می کند و این جا تا که می بینی همه سو تاریکیست. دشمن در تاریکی توطئه می کند« و ما همه گان از تاریکی می ترسیم».
هنوز معلوم نیست که در پشت این حادثه چه دست های بیرونی و درونی دخیل اند؛ اما امروزچهار شنبه بیست و نهم جدی 1389 من زمانی که به دیدن مامون به شفاخانهء چهارصد بستر رفته بودم، مامون به خبرنگاران می گفت که از مدت زمانی مورد تهدید بوده است. چنان که پس از انتشار کتاب« رد پای فرعون» میزان چنین تهدید هایی افزایش داشته است.
او با صراحت جمهوری اسلامی ایران را متهم ساخت که این عمل تروریستی کار آن هاست. او گفت که در کتاب« رد پای فرعون» با استفاده از اسناد زیادی ثابت شده است که نه تنها دولت ایران در ترور احمد شاه مسعود قهرمان ملی کشور دست داشته ؛ بلکه ایران پیوسته در هوای تجزیهء افغانستان نیزبوده است. در این کتاب فرعون سمبولی است برای ایران و مامون رد پای ایران را دردو دههء گذشته در رویداد های سیاسی و جنگی افغانستان دنبال کرده است.
ایران در حالی در افغانستان به وسیلهء یک نویسنده متهم به اجرای یک عمل تروریستی می شود که هم اکنون ایران در ذهنیت مردم افغانستان به حیث یک کشور دوست جایگاهی ندارد. فکر می کنم ایران با متوقف ساختن دست کم دو هزار تانکر مواد سوختی افغانستان در خاک خویش در این سرمای سوزان نفرت بی پایان مردم افغانستان را بر ضد خویش بر انگیخته است.
مامون می گفت که با نشر این کتاب سرمایه گذاری پنجاه سالهء ایران در افغانستان بر باد شده و جمهوری ایران از این ناحیه بسیار خشمگین است. او همچنان گفت که سفارت ایران در کابل باری ناشر این کتاب را نیز تهدید کرده بود که از پخش این کتاب جلو گیری کند.
در سالهای اخیر مامون بیشتر یک چنین کتاب هایی را به نشر رسانده است مانند کتاب راز خوابیده که جستجویی است در پیوند به قتل داکتر نجیب رییس جمهور سابق افغانستان. یا کتابی در رابطه به چگونه گی قتل احمد ظاهر آواز خوان عزیز مردم افغانستان و یاهم کتابی در ارتباط به قتل یعقوبی وزیر امنیت رژیم نجیب.
بدون تردید در این کتاب ها رشته راز های از پرده برون افتاده اند که می تواند که کسان زیادی را که به گونه یی در این ماجرا ها دخیل بوده اند با مشکلاتی رو به رو سازد.
تا کنون سفارت ایران در پیوند به گفته های مامون چیزی نگفته است.
امادولت چه خواهدکرد؟ می دانم که رییس جمهور این عمل را شدیداً تقبیح می کند و بعد تاکید می کند که حادثه علت یابی شود و عامل یا عاملان آن دستگیر و محاکمه شوند و ماجرا در همین جا به پایان می رسد.
من هراس دارم که اگر دولت عاملان این حادثه را نتواند شناسایی و دستگیر کند، چه معلوم شاید همان سلسلهء« قتل های زنجره یی» که هرشبی نویسنده یی ، دانشمندی، روزنامه نگار و اندیشه پردازی در ایران به گونهء مرموزی کشته می شد، این جا در افغانستان نیز آغاز گردد.
مامون نام نمادینی به کتاب خود داده است، اضافه از سه دهه است که دستان فراعنه های روزگاردرافغانستان هستی ما را و آرامش ما را تاراج می کنند.
فرعون ها نمرده اند. فرعون ها بیدار اند. در شفاخانه برای ما مون گفتم، جستجوی رد پای فرعون می تواند چنین نتایجی را در پی داشته باشد، به تلخی خندید وگفت: بلی فرعون لگد های محکمی هم دارد، پس لگد های فرعون....
حادثه بسیار هشدار دهنده است، این در حالیست که فرهنگیان افغانستان از هیچ گونه مواظبتی بر خوردار نیستند، اگر این هم دولت در دستگیری عاملان این حاثه کم بیاید بدون تردید به گفتهء مامون فرعون لگد های دیگری نیز حواله کرد ، شاید این بار کور کننده و شاید هم کشنده .....
چهار شنبه 29 جدی1389
شهر کابل
به دیگران بفرستید
دیدگاه ها در بارۀ این نوشته