در ساختن طالبان چندین کشور شریک بودند
١٤ حوت (اسفند) ١٣٩٠
به گزارش فارس در اسلامآباد، "حنا ربانی" وزیر امور خارجه پاکستان در گفتوگو با خبرنگاران، اظهار داشت: باید عملکرد فعلی پاکستان را بدون در نظر گرفتن اقدامات گذشته این کشور مورد بررسی قرار داد.
وی تأکید کرد که تمام کشورهایی که در ایجاد "فرانکنشتاین" (طالبان) سهیم بودهاند باید مورد سرزنش قرار گیرند.
ربانی با رد این موضوع که پاکستان به دنبال عمق استراتژیک در افغانستان است، گفت: با این حال اگر پاکستان به دنبال هر نوع عمق استراتژیک در افغانستان است، به طور قطع از طریق اقدام نظامی یا جنگ نیابتی نمیتواند به آن دست پیدا کند بلکه تنها راه دستیابی به آن، اعتمادسازی میان اسلامآباد و دولت افغانستان است.
برخی رسانههای پاکستانی بر این باورند که این اظهارات در واقع نوعی تغییر سیاست پاکستان است.
به نوشته روزنامه "داون" پاکستان، این تغییر سیاست درست زمانی انجام شده است که مذاکره با طالبان علنی شده و نقش پاکستان به عنوان یک واسط بیطرف و صادق به خاطر حمایتهای این کشور از طالبان زیر سئوال رفته است.
وزیر امور خارجه پاکستان افزود: ایجاد روابط پایدار و دوستانه با افغانستان چیزی است که مطلوب آینده پاکستان است.
وی با اشاره به درخواست هفته گذشته "یوسف رضا گیلانی" نخست وزیر پاکستان برای انجام مذاکرات بین الافغانی، گفت: هدف از طرح این ایده این بوده که افغانها بتوانند در سطح "لویه جرگه" (مجلس ملی افغانستان) درباره چارچوب وسیعتر مذاکرات صلح تصمیمگیری کنند.
در عین حال وی تصریح کرد که این روند پیشنهادی در مقابل مذاکرات قطر به رهبری آمریکا، نیست.
ربانی این 2 روند را مکمل یکدیگر دانست.
اشاره ربانی به این که کشورهای زیادی باید به خاطر ایجاد فرانکنشتاین جوابگو باشند، به این است که علاوه بر پاکستان کشورهای غربی مانند آمریکا و انگلیس نیز دست داشتند اما اکنون تمام اتهامات به اسلامآباد وارد است.
داستان فرانکنشتاین، قصه دکتری بود که با استفاده از قسمتهای مختلف بدن مردگان، مخلوقی را بوجود آورد و با بهرهگیری از نیروی الکتریسته رعد و برق به او جان بخشید تا حدی که به صورت موجودی مستقل به حرکت درآمد و به تدریج از حیطه کنترل دکتر فرانکنشتاین خارج شد.
اعتقاد بر این است که طالبان و القاعده نیز مخلوق سرویسهای اطلاعاتی کشورهای منطقه و فرامنطقه هستند که برخی از آنان مانند پاکستان و آمریکا بارها به دست داشتن در ایجاد آن اعتراف کردهاند.
برگرفته از وبلاگ نویسنده
به دیگران بفرستید
دیدگاه ها در بارۀ این نوشته