چه کسی "داعش" را از افغانستان می راند؟

۲۰ سرطان (تیر) ۱۳۹٣

بعد از آنکه گروه تروریستی خون آشامی بنام داعش (دولت اسلامی عراق و شام) سنگر از پی سنگر نوری المالکی در عراق را در نوردیده و "خلافت اسلامی" خویش را اعلام نمود، عده ای در افغانستان با سراسیمگی ترس اشغال کشور توسط این "ورژن" جدید القاعده را مطرح کردند. انگلیس ها و امریکایی ها نیز در این مرحله حساس انتخاباتی افغانستان تهدید مینمایند که اگر سیاستمدران افغانستان "سر به راه" نشوند، داعش آنان را تباه خواهد کرد! جالبتر آنکه مشاورین حامد کرزی نیز لب به سخن کشوده و با تقلید از سیاستگزاری های روسی و ایرانی داعش را پروژه غرب برای "بدنام کردن اسلام" میخوانند.[1] مهمتر از همه ورژنهای پاکستانی و افغانی القاعده نیز یکی بعد دیگری بیعت از داعش را آغاز نموده اند. همچنان در تب و تاب انتخاباتی افغانستان، از دو نامزد ریاست جمهوری، اشرف غنی احمدزی با اعلام موضع تسلیم طلبانه و حتی دادن وعده های چرب به طالبان، ظاهرا پشتیبانی سیاسی آنان را در قالب پندارهای قومی و قبیلوی شان جلب کرده است.

اما واقعا داعش چی گروهیست و با افغانستان چه ارتباطی دارد؟

"دولت اسلامي در عراق و شام، در سال 2013 از ادغام دو گروه " جبهه النصره" و "دولت اسلامي در عراق" بوجود آمد. دولت اسلامي در عراق را شماري از گروه‌هاي مسلح عراق در اکتبر 2006 تشکيل دادند و "ابوعمر البغدادي" را به‌عنوان رهبر خود معرفي کردند. اين گروه مسئوليت بسياري از حمله‌هاي تروريستي از آن سال به بعد را بر عهده گرفت. ابوعمر البغدادي در سال 2010 کشته شد. به جاي وي ابوبکر البغدادي رهبر گروه شد. فعاليت گروه در زمان ابوبکر گسترش يافت و از زمان جنگ داخلي در سوريه عناصر "دولت اسلامي در عراق" در سوريه نيز فعال شدند.

در سوريه از اواخر سال 2011 "جبهه النصره لاهل الشام" تشکيل شد که شاخه "دولت اسلامي عراق" در سوريه به شمار مي‌رفت. ابوبکر البغدادي در سال 2013 ادغام "دولت اسلامي در عراق" و "جبهه‌النصره" را اعلام کرد که در نتيجه "داعش" بوجود آمد."[2].

بدینترتیب داعش به اساس بعضی تعابیر، گروه سمارقی و "ربات" جدید امریکا و انگلیس نه، بلکه متولد شده از بطن القاعده و تروریسم اسلامی بین المللی است. همان القاعده ایکه قبل از سال 2001 مقر اصلی اش داخل مرزهای افغانستان بود. چنانچه "رسانه‌هاي آلمان مي‌نويسند که "داعش" برآمده از دل گروه "توحيد و جهاد" است که نهضت مقاومت در عراق در سال 2003 براي مقابله با تهاجم آمريکا عليه عراق پايه گذاشته بود. اين گروه در عراق تنها به سربازان آمريکايي حمله نمي‌کرد، بلکه با حمله‌هاي انتحاري شيعيان و مسيحيان را نيز هدف تهاجم خود قرار مي‌داد... نخستين رهبر "توحيد و جهاد" ابومصعب الزرقاوي بود که اهل اردن بود و بخاطر بي‌رحمي‌هايش مشهور است. از "توحيد و جهاد" به عنوان شاخه عراق القاعده ياد مي‌شود. الزرقاوي در سال 2006 به دست آمريکايي‌ها کشته شد و به جاي او "ابوحمزه المهاجر" رياست "توحيد و جهاد" را بر عهده گرفت. در همان سال بود که "دولت اسلامي در عراق" نيز به رهبري "ابوعمر البغدادي" تاسيس شد. المهاجر و ابوعمر نيز در عمليات مشترک نيروهاي عراقي و آمريکايي در سال 2010 کشته شدند... به نوشته رسانه‌هاي ايران، رياست "توحيد و جهاد" را نيز از آن پس ابوبکر البغدادي بر عهده گرفت که از همان سال رهبري "داعش" را نيز در دست داشت."[3]


"داعش" ریشه عمیقی در نارضایتی سنی ها و اقلیت های عراقی و سوری دارد که در شکل افراطیت دینی تبلور یافته است درست همانطوریکه افراطیت دینی و قبیله ای در افغانستان به تولد طالبان منجر گردید. این گروه با بیرحمی زایدالوصفی به کشتار شیعیان و کردها میپردازد که خاطرات سیاست "زمین سوخته" طالبانی را زنده میسازد. درست است که استخبارات غربی در پی استفاده از این گروه برای از میان برداشتن رژیم های بشار الاسد و بعدها ایران خواهند بود اما کماکان در شرایط کنونی موجودیت چنین گزینهء ای در دست آنان بعید بنظر میرسد. اینکه واقعا دولتهای غربی در تشکیل، اکمال و حمایت داعش چقدر نقش دارند، سوال بزرگیست اما آنچه ظاهر قضایا نشان میدهد، دولتهای غربی در برابر داعش هنوز سیاست محافظه کارانه رویدست گرفته و تدابیر احتیاطی را در نظر دارند. در این زمینه دیچه وله مینگارد. " دادستاني آلمان فدرال در پايانی  ماه گذشته (مه 2014) سه نفر را که مظنون به عضويت در – داعش -  بودند متهم کرد که در آلمان به تهيه اسلحه و پول براي سازمان خود پرداخته‌ اند." همچنان گزارشها حاکی از آن است که جوانان تازه مسلمان شده سلفی و وهابی از کشورهای غرب اروپا بشمول آلمان، بریتانیا، فرانسه وغیره به کمک جانی و مالی این گروه افراطی پرداخته و این مامول دولتهای این کشورها را سخت نگران ساخته است. بناء میتوان نتیجه گرفت که استخبارات غربی به احتمال زیاد منتظر برخورد امواج این سیل خروشان (داعش) به کرانه های سوریه و ایران نشسته اند تا ببینند اگر برای آنان نیز ماهی های چاق و چله ای به ساحل بیاورد. این استخبارات نه به شکاری نظر بد دارند و نه به شکار الی اینکه تیرهای شکاری مواضع آنان را آماج قرار دهد. البته در این میان موضع عربستان سعودی و اسراییل فرق میکند. اینان نظر به دشمنی دیرینه ایکه با رژیم ایران دارند، بدون شک به کمک داعش شتافته اند تا آنکه داعش اهداف استراتیژیک آنان را در منطقه یاری رساند. ولی دیری نخواهد گذشت که میل تانکهای افراطیت داعش، سعودی های وهابی و صهیونیستان اسرائیل را نیز نشانه گیرند.

اما در افغانستان آنانی که به کرزی مشوره میدهند که داعش پروژه ایست از جانب غرب برای بدنام ساختن اسلام و یا تعدادی ازین هراس دارند که داعش به افغانستان حمله خواهد کرد، فراموش میکنند که داعش از سال 1994 با زاییش طالبان از بطن گندیده استخبارات پاکستان در این کشور حضور دارد. آنان بیست سال است که به قتل و کشتار بیرحمانه مردم بی دفاع افغانستان ادامه میدهند. آنان قبلا "خلافتی" در شکل "امارت اسلامی" شان را اعلان کرده بودند و "امیر المونین" ملا عمر از همان لحظه مسلمانان را به بیعت دعوت نموده بود. بنابر این، پدیده داعش نه پروژه آنی است و نه اهداف خالص دینی و مذهبی دارد. این گروه افراطی در فکر تسخیر دنیا و ایجاد "خلافت اسلامیست". درست همانطوریکه تیورسن های "حزب تحریر"  و فراطیون دیگر در افغانستان خوابهای رنگینی میبینند.

همچنان در بهبوهه مبارزات داغ انتخاباتی افغانستان، گروه اشرف غنی احمدزی در تبانی با افغان ملت که تحت تاثیر عمیق فاشیزم دینی و قبیلوی طالبان قرار دارند و هم از نخست به تلطیف و تطهیر این گروه داعشی مشغول بوده اند؛ یکبار دیگر در جریان سخنرانی هایشان شرمکهای تکنوکراتی و غربگرایی را کنار گذاشته و با وضاحت اعلام کردند که میخواهند طالبان را در حکومت آینده شریک سازند. اشرف غنی حتی قدم فراتر نهاده و خود را "قهرمان" رهایی طالبان از زندانهای افغانستان و امریکا قلمداد نمود. بدین اساس بحث بر سر این نیست که داعش به افغانستان هجوم خواهد آورد، واقعیت اینست که داعش در قالب طالبان مسلح و غیرمسلح در افغانستان وجود دارد و قربانی میگیرد. حامیان اصلی داعش افغانی همین اکنون در کارزار سیاسی افغانستان، تحت لوای کرزی و احمدزی فعالیت دارند. بناء فریبی بیش نیست وقتی میگویند "داعش می آید". داعش بیش از بیست سال است که آمده و چون گرگ مردم را میدرد. اما سوالی که باقی میماند این است که "داعش" را چی کسی از این کشور می راند؟



[1] به گزارش خبرگزاری آوا، محمد یوسف واعظی شهرستانیˈ مشاور فرهنگی و مذهبی رییس جمهور کرزی گفت: گروه داعش زائیده گروه های تروریستی همچون گروه النصره است که از ۳ سال پیش با کمک مالی غرب و برخی کشورهای عربی علیه دولت سوریه، جنگ را آغاز کردند.

[2] دیچه وله

[3] همانجا







به دیگران بفرستید



دیدگاه ها در بارۀ این نوشته
نام

دیدگاه

جای حرف دارید.

شمارۀ رَمز را وارد کنید. اگر زمان اعتبارش تمام شد، لطفا صفحه را تازه (Refresh) کنید و شمارۀ نو را وارد کنید.
   



بهمن تکوین