گزينه‌ي بدنام، لكه‌هاي "بدنامي" را پاك مي‌كند؟ بازگشت برویۀ نخست

 

كلاه جنباندنش بي گپ نبوده

گزينه‌ي بدنام، لكه‌هاي "بدنامي" را پاك مي‌كند؟

 

لحظه ‌هاي عصر دوشنبه یازدهم عقرب، از اندوهناكترين و تحمل ناپذير ترين لحظه‌هاي به شمار مي‌آيند كه عقربه‌هاي ساعت، حاكميت يكي از ستيزه‌گر ترين نظام‌هاي تأريخ را در عصر دموكراسي تداوم مي‌بخشيد كه با ترور انبوهي از فرصت‌ها و با شكار صيادان كمين نشسته با ماسك‌هاي تزوير و چهره‌هاي پنهان تمام آرزو‌هاي شهروندي را از ملت ربودند و خود در سكوي بلند اقتدار با لبخند استهزا آميز بر شهروند،‌ هزار تراژيدي ديگر را به تماشا نشستند.

 

 يك روز، پس از ‌كناره‌گيري داكترعبدالله از اشتراك در دور دوم انتخابات، به خاطر احتمال بروز دوباره‌ي تقلب‌، مردم در انتظار شنيدن تصميم كميسيون انتخابات بودند كه آيا انتخابات دور دوم برگزار مي‌شود،‌ يا نه؟

سفر غير منتظره‌ي بان كي مون، دبير كل سازمان ملل به افغانستان كه ظاهراً به خاطر حمله به مهمانسراي اين سازمان در كابل عنوان شده بود؛ تصميم غير منتظره اي را به دنبال داشت.

كلاه‌ جنباندن ‌هاي كرزي در استقبال از بان كي مون، بي گپ نبود و ترديد‌ي را كه در اذهان مي‌پرورانيد، ساعاتي پس از آن به حقيقت پيوست.

اعلام پيروزي نا مشروع حامد كرزي از سوي كميسيون نامنهاد مستقل انتخابات، براي مردم افغانستان كه از حاكميت نزديك به يك دهه‌ ي او سخت به ستوه آمده بودند و هر آن انتظار پايان آن را داشتند، خبر خيلي‌ها دردناكي بود.

لحظه‌هاي عصر دوشنبه (11 عقرب) از اندوهناكترين و تحمل ناپذير ترين لحظه‌هاي به شمار مي‌آيند كه عقربه‌هاي ساعت، حاكميت يكي از ستيزه‌گر ترين نظام‌هاي تأريخ را در عصر دموكراسي تداوم مي‌بخشيد كه با ترور انبوهي از فرصت‌ها و با شكار صيادان كمين نشسته با ماسك‌هاي تزوير و چهره‌هاي پنهان تمام آرزو‌هاي شهروندي را از كف ربودند و خود در سكوي بلند اقتدار با لبخند استهزا آميز بر شهروند،‌ هزار تراژيدي ديگر را به تماشا نشستند.

حامد كرزي، نامزد رياست جمهوري كه بر بنياد اعتراف خودش "كميسيون انتخابات مجبور شد" تا او را به حيث نامزد پيروز اعلام كند، پيش از چاشت ديروز و در حالي‌كه دو معاونش در كنارش قرار داشتند، با حضور درجمعي از خبرنگاران، از تمام مأموران كميسيون انتخابات كه گفته مي‌شود در تقلب‌هاي گسترده به نفع او دست داشتند و در نهايت وي را به گونه‌ي غير مترقبه برنده اعلام كردند، سپاسگذاري كرد.

حامد كرزي كه انتظار مي‌رفت با اين گونه پيروزي، آب شرم از جبين او جاري شود، و حد اقل از بروز تقلب‌هاي گسترده در دور دوم انتخابات، از مردم افغانستان كه انتخابات را از شيوه‌هاي مشروع براي انتقال قدرت دانستند و با پذيرفتن هرگونه خطر به پاي صندوق‌هاي رأي رفتند؛ پوزش بخواهد؛ اما بدبختانه و برخلاف آنچه تصور مي‌شد، او يك بار ديگر بر برنده‌ شدنش حتا در همان دور نخست انتخابات تأكيد كرد.

حامد كرزي كه بار بار متهم به نقض قانون شده است و ادامه‌ي كارش پس از روز اول جوزا غير قانوني و نا مشروع خوانده مي‌شود، اقدام كميسيون انتخابات مبني بر اعلام پيروزي اش را "در مطابقت با احكام قانون" خوانده گفت: «قانون اساسي احترام شد.»

او بدون آن كه به گفته‌ي رقيبش داكترعبدالله رأي حلال و حرام را از هم جدا كند گفت:"هر رأي ایكه در انتخابات افغانستان براي انتخاب كانديد‌ها انداخته شد، رأي كاميابي افغانستان بود."

آناني كه در انتصاب كرزي براي پنج سال آينده نقش داشته اند، ضمن اعلام پيام‌هاي تبريكي به او گوش‌زد‌هاي زيادي كرده و برخي از رهبران غربي از جمله باراك اوباما پيش از گفتن تبريكي به وي هشدار‌هاي داده است.

باراك اوباما، رييس جمهور امريكا و گوردن براون، نخست وزير انگليس بيشتر بر از ميان بردن فساد اداري تأكيد كردند كه حامد كرزي به خاطر رضايت آنان در اظهاراتش فساد اداري را لكه‌ي بدنامي براي افغانستان خوانده گفت: «افغانستان از نظر فساد اداری بسیار بدنام شده است. تلاش ما این است که به هر شیوه ممکن این لکه را از دامن خود پاک کنیم و تلاش کنیم که به مردم افغانستان و جهان ثابت کنیم که افغانستان در تلاش خود صادق است و کامیاب می شود.»

رييس جمهوري كرزي كه آگاهان همواره كفايتي كاري او را زير سوال برده اند،‌ در پاسخ به پرسش يكي از خبرنگاران كه چه راهكاري را براي ريشه‌كن كردن فساد اداري روي دست دارد، نتوانست هيچ گونه راهكاري را در اين زمينه ارايه كند.

اما آگاهان مي‌گويند: رييس جمهوري كه بر بنياد اعتراف خودش، در نتيجه‌ي يك انتخابات "بدنام" پيروز شده است و بروز تقلب‌هاي گسترده بيشتر از همه به بدنامي خودش افزوده است، چگونه مي‌تواند، لكه‌هاي بدنامي را از دامن افغانستان پاك كند.



محمد فهیم رسا
3 نوامبر 2009
  
  
Copyright © 2005-2009 www.khorasanzameen.net